23948sdkhjf

Vindmøllepark slapp rettssak

Det blir ingen forfølgelse av anmeldelsen mot vindemølleparken på Kvaløya. Det bekrefter politiet til avisa iTromsø.

Det var Tromsø kommune som anmeldte vindmølleparken på Kvaløya, med mistanke om utslipp av hydraulikkolje. Men nå blir sake altså henlagt fra politiets side.

Det var i november i fjor at kommunen anmeldte parken. Kommunen hadde nemlig fått informasjon som indikerte at det kunne være alvorlig forurensning på fjellet der det foregår vindkraftutbygging på Kvaløya. Blant annet opplevde innbyggere i nærheten uklart drikkevann, skriver iTromsø.

Nordlys vindmøllepark har hele tiden hevdet at årsaken til det uklare drikkevannet trolig kom fra avrennig fra anleggsdriften, og at det var naturlige jern-og aluminiumspartikler som kom fra berggrunnen i området.

iTromsø skriver så at NVE sammen med kommunen, brannvesenet, politiet, utbygger og Mattilsynet foretok en befaring på stedet. Flere vassdrag skal ha blitt sjekket i tillegg til at det ble tatt prøver fra vann og jordsmonn. Ifølge en konklusjon fra NVE var det ikke noe akutt fare for forurensning. De så ingen tegn til olje eller drivstoff heller.

Det er med bakgrunn i disse funnene at politiet nå har henlagt saken. Prosjektledre for Nordlys vindmøllepark, Stephan Klepsland, sier til iTromsø at han er lettet over at saken nå er ute av verden.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08