23948sdkhjf

Reddet av Johan Sverdrup-kontrakt

I september sto bedriften i fare for å måtte si opp ansatte. Like før jul kom kontrabeskjeden, og at de hadde fått sin største kontrakt noen sinne.

Smed T. Kristiansen i Stavanger kunne puste lettet ut. Sysla.no skriver at kontrakten de mottok fra før jul i fjor reddet selskapet, og at de nå har en så lang tidshorisont som de ikke har hatt tidligere.

Bakgrunnen for kontrakten er Johan Sverdrup-utbyggingen, som har gitt norske underleverandører en rekke nye oppdrag inn i det nye året. Beskjeden var at stålbedriften skulle levere røroppheng til en av Joahn Sverdrup-feltets prosessplattformer. Selve dekket skal bygges av Aibel i Haugesund, og er en del av fase to i gigantprosjektet.

Daglig leder Svein W. Kristiansen ved Smed T. Kristiansen ønsker ikke å oppgi konkret kontraktsum til Sysla.no, men røper likevel at den kan ende opp på et sted mellom 20 og 30 millioner kroner. Det vil i så fall være bedriftens største kontrakt noen sinne. Det skjer altså bare få måneder etter at bedriften lurte på om de måtte si opp ansatte på grunn av lite å gjøre og lav ordreinngang. Som følge av oljekrisen, som for stålfirmaet startet i 2014.

- Det er veldig stas det som nå har skjedd. Vi føler at vi spiser kirsebær med de store en stund nå, sier Kristiansen til Sysla.no.

Smed T. Kristiansen er en gammel tradisjonsrik bedrift, som ble etablert av Sveins farfar i 1932. Hovedkundene var den gang i landbruk, fiskeri og hermetikk, men da olja kom til Oljebyen rundt 1970 fant de en ny bransje å jobbe. Senere har bedriften med 12 ansatte levert stålprodukter primært til oljenæringen. Røroppheng er blitt en spesialitet.

Siden den gang har det gått litt i bølger, ifølge Sysla.no, men i 2014 møtte de det som den daglige lederen kaller en murvegg. Krisen varte lenger enn en vanlig bølgedal, og seks medarbeidere mistet jobben. I dag står 12 igjen.

Inntektene fra 2014 til 2015 ble nesten halvert til 17,5 millioner kroner på ett år. Selv om bedriften i fjor hadde om lag 100.000 kroner i munus før skatt med en omsetning på 21,7 millioner, forteller Kristiansen at han er fornøyd med at de har klart å holde seg rundt null.

KAN SMILE IGJEN: Få måneder etter at de vurderte oppsigelser, fikk Smed T. Kristiansen og daglig leder Svein W. Kristiansen vite at de fikk en storkontrakt til Johan Sverdrup-utbyggingen. FOTO: SMED T. KRISTIANSEN

Han legger til overfor Sysla.no at han tror inntektene kan øke med 50 prosent i år, og at han føler seg trygg på at det kan bli et positivt resultat igjen.

-Krisen virker å være over for vår del, og nå kan vi kanskje bemanne opp igjen, i stedet å nedbemanne slik vi la opp til rundt september-oktober i fjor.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078