23948sdkhjf

Slo tysk verft konkurs etter få måneders eierskap

Etter bare noen få måneders eierskap må Fosen Yards slå det tyske verftet Nordseeewerke konkurs.

Metal Supply skrev om da Fosen Yards kjøpte det konkurstruede erverdige verftet sist høst. Nå skriver imidlertid Sysla.no at de norske eierne må slå det tyske verftet konkurs – etter bare noen få måneders eierskap.

– Dessverre var dette uunngåelig, sier Fosen Yards-sjefen Anders Straumsheim til Sysla.no. Han sier videre at de økonomiske forholdene dessverre var mye verre enn han var klar over.

Det var i oktober i fjor at Fosen Yards kjøpte seg inn med 51 prosent, mens to andre aksjonærer ble sittende med 24,5 prosent hver. Da var Nordseewerke under konkursbeskyttelse.

Når man går inn som eier i et slikt prosjekt er det vanlig at man har tro på at dette kan bidra til økonomisk vekst, men etter at Fosen Yards foretok en selskapsgjennomgang, kom det fram nye tall som viste seg at situasjonen var verre enn det man ble forespeilet da man kjøpte verftet.

Fosen Yards-sjefen forteller til Sysla.no at de hadde svært lite informasjon da de gikk inn som eiere. Men det viste seg altså at situasjonen var verre enn man hadde sett for seg. Blant annet var de løpende utgiftene større enn forventet og inntjeningen vesentlig lavere.

Til nettstedet forteller Straumsheim at de burde hatt bedre kjennskap til økonomien ved verftet da de gikk inn som eiere, men at de måtte handle raskt fordi Fosen hadde et prosjekt gående ved det tyske verftet, som kunne få alvorlige forsinkelser dersom verftet gikk konkurs.

Han sier videre at det var i desember at alvoret gikk opp for aksjonærene, og at i januar måtte en avgjørelse tas. I forrige uke begjærte han verftet konkurs, ettersom eierne ikke var interessert i å gå inn med flere midler for å redde verftet.

De 85 ansatte ved verftet får lønn for desember, januar og februar. Sysla.no skriver videre at Fosen Yard har inngått en avtale om leie 30 av de ansatte til en stålkonstruksjonsjobb som Fosen har. Det er en avtale de har gjort med den tyske bobestyreren.

Fosen Yards-sjefen avslører overfor nettstedet at han vurderer å starte et nytt selskap med nye leiekontrakt med mange av de ansatte i Emden, hvor Nordseewerke ligger.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094