23948sdkhjf

Farlig vogntog fullastet med aluminium

Kjøretøyet, som var fullastet med aluminium, var nedslitt og i så dårlig stand at det ikke tillates brukt på veien i Norge med last.

Det skrev Statens Vegvesen etter en nattkontroll på E39 nylig. Kontrollen skjedde ved Krossmoen natt til tirsdag denne uka, og det var spesielt ett av vogntogene som vakte spesiell interesse hos vegvesenets kontrollører.

Et utenlandsk vogntog fra Karmøy var fullastet med aluminium, men var i så dårlig forfatning at det ikke er lov til å brukes på norske veier.

Vogntoget var, ifølge vegvesenets rapport, på vei fra Karmøy fullastet med aluminium.

«Kjøretøyet var nedslitt og i så dårlig stand at det ikke tillates brukt på veien i Norge med last. 28 tonn må lastes over på et mer egnet kjøretøy før lasten kan fraktes videre, skriver Statens vegvesen i sin kontrollrapport, og legger til at kjøper og befrakter av godset vil bli kontaktet.

ABC Nyheter har skrevet om saken, og skriver at i løpet av nattkontrollen var 24 kjøretøy innom kontrollplassen på E 39 og seks kjøretøy ble plukket ut for nærmere kontroll.

Av disse fikk to vogntog kjøreforbud grunnet stor slitasje i tilhengerdraget sitt, mens ett vogntog fikk kjøreforbud da sidedørene ikke lot seg lukke grunnet mer last enn det var plass til, skriver ABC Nyheter.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094