23948sdkhjf

Teknikk-trøbbel for utsatte ferjer

Verftet Vard Brevik kan ikke si når ferjene som skulle vært satt inn på sambandet Halhjem-Sandvikvåg er ferdige. Tekniske utfordringer skal være årsak til forsinkelsene.

Innstillingene på den svært trafikkerte ferjestrekningen Halhjem-Sandvikvåg fortsetter. NRK skriver nå at verftet, Vard Brevik, som bygger de nye ferjene, ikke kan si når de er ferdige. Årsak: Tekniske utfordringer.

Ferjene skulle vært ferdig til nyttår da Torghatten Nord tok over konsesjonen for ferjestrekningen etter Fjord 1. Siden den gang har problemene tårnet seg opp med de innleide midlertidige ferjene med flere innstilte avganger. Torghatten Nord kan vente seg en klekkelig bot fra Vegvesenet som følge av dette.

Torghatten Nord har bestilt fem helt nye gasselektriske hybidferjer, som altså er blitt sterkt forsinket. Totalt kostet ferjene, ifølge iTromsø, 1,2 milliarder kroner.

Nå meldes det om at en av reserveferjene også har fått tekniske problemer.

NRK skriver at det fortsatt er uklart når to av de nye ferjene som ferdigstilles ved Vard Brevik vil være klare til bruk. Torghatten Nord har hele tiden måtte forskyve leveringstidspunktene ettersom forsinkelsene har dratt ut i tid.

Allerede i august i fjor skrev Sysla.no at ferjene ville bli forsinket. Det skal være forsinkelser av skrogavdelingen til Vard i Romania som er årsaken til forsinkelsene. De andre ferjene bygges i Tyrkia.

Til statskanalen sier daglig leder ved Vard Brevik, Geir Sæther, at det var forsinkelser fra skrogverftet og at de har hatt noen tekniske utfordringer. Den ene ferja, MS «Flatøy», er blitt testet i Oslofjorden den siste uka, og Sæther opplyser at de er i dialog med ferjeselskapet om å levert båten så snart som mulig. Den andre ferja – MS «Lysøy» - har verftet ikke begynt testingen av ennå.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078