23948sdkhjf

«Hardhaus»-verft får nye eiere

Hirtshals Yard, hvor «Hardhaus» kantret i august i fjor, får nye hovedeiere. Hornsnes Invest overtar 60 prosent av aksjene.

Det skriver de to selskapene i en pressemelding mandag ettermiddag. Den nye avtalen skal sikre om lag 100 arbeidsplasser ved verftet og blant underleverandørene i den nordjyllanske havnebyen.

Hirtshals Yard kom i nordmenns søkelys i august i fjor da en flytedokk med den norske tråleren «Hardhaus» inni kantret. Det norske fartøyet ble påført store skader, og kom tilbake til gamlelandet like før juli fjor – etter først å ha vært flere uker i dokken og ved verftet i Hirtshals før den ble fraktet videre til Fredrikshavn og Ørsted Yard for reparasjon og ferdigstillelse. Fem måneder tok det fra ulykken skjedde til «Hardhaus» var tilbake på Austevoll. Skadene på «Hardhaus» beløp seg til flere 10-talls millioner kroner.

KANTRET: Slik så det ut på Hirtshals Yard i august i fjor da flytedokken med den norske tråleren "Hardhaus" inni kantret. Nå går et investeringsselskap inn med midler i verftet.

Hornsnes Invest er et investeringsselskap og bak står selskapene Asbjørn AS, Rederiet Ruth AS, Beinur AS og Rederiet Isafold. Disse utgjør fire pelagiske fiskefartøy, og som alle har hører hjemme i Hirtshals.

- Etter ulykken med flytedokken og «Hardhaus» har vi vært på utkikk etter en kapitalsterk investor, og det er veldig positivt at det er Horsnes Invest som nå blir en aktiv del av eierkretsen bak verftet. De har mange års erfaring med pelagiske fiskefartøyer, og står for en høy kvalitet både med tanke på materiell og produksjon, uttaler Rasmus Brohus administrerende direktør i Hirtshals Yard.

Han opplyser at verftet jobber nå med å gjenopprette flytedokken og og installerer et nytt og avansert alarmsystem.

- Det er meget viktig for Hjørring Kommune, Hirtshals Havn og ikke minst Hirtshals bu at vi har en så stor arbeidsplass. Der kan jeg bare rose partene for å ha funnet en felles vei frem, uttaler Arne Boelt, borgermester i Hjørring kommune.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093