23948sdkhjf
>

Oppdrettsselskap dømt

I stedet for å varsle veterinær eller Mattilsynet da 125.00 laks døde, valgte oppdrettsselskapet Isqueen å frakte resten til slaketeri. Det er de nå dømt for.

Det er E24 som skriver at oppdrettsselskapet Isqueen nå av Hålogaland lagmannsrett er dømt til å betale en bot på 700.00 kroner. Årsaken er at det ikke ble gjennomført helsekontroll eller at de varslet Mattilsynet etter at om lag 50 prosent av fisken i lakseoppdrettsanlegget døde som følge av avlusing. 125.00 laks døde.

Les også: Norge først i verden med helelektrisk oppdrettsanlegg for laks

Saken ble først meldt til politiet av Mattilsynet i 2015, og Økokrim tok over saken året etter. I dommen, som ikke er rettskraftig, heter det at oppdretteren burde varslet myndighetene om fiskedøden. Fiskedøden fant sted under og etter avlusing av fire merder ved Isqueens anlegg i Lofoten. Lagmannsretten legger til grunn at antallet død fisk var så stort at røkterne ikke hadde mulighet til å telle dem, heter det i dommen.

I Lofoten tingrett ble selskapet og dets daglige leder delvis frikjent i juli i fjor, skriver E24 videre. Da ble selskapet tiltalt for brudd på Matlovens bestemmelser. Boten de likevel fikk var på til sammen 350.000 kroner. Begge parter anket saken til lagmannsretten

Isqueens advokat sier til E24 at de nå vil lese dommen nøye og vurdere en eventuell anke til Høyesterett.

Økokrim ønsket i tingretten 30 dagers ubetinget fengsel for selskapets daglige leder, i tillegg til 1,350 millioner kroner i bot og inndraging for selskapet. Dette er altså ikke tatt ifølge i lagmannsrettens dom.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Redaksjonen anbefaler

Send til en kollega

0.126