23948sdkhjf

Ferjeselskap har innstilt 135 ferjeavganger

Ferjeseselskapet skylder på dårlig vær. Vegvesenet sier at det ikke har vært ekstraordinære værforhold.

For et par dager siden slapp Vegvesenet nyheten om at de vil gi Torghatten Nord en bot fordi de ikke har klart å oppfylle kravene som ble gitt i forbindelse med at de tok over ferjestrekningen Halhjem-Sandvikvåg i Hordaland fra Fjord 1 fra nyttår av.

På 16 dager har det ifølge ferjeselskapet vært for værhardt til å kjøre ferje på strekningen. Hele 135 ganger har ikke ferja gått, og ferjeselskapet sier at 105 av disse avgangene skyldes dårlig vær.

-Vi har ikke hatt estraordinære værforhold, sier Vegvesenet.

Innstillingene er allerede etter bare 16 dager flere enn det Fjord 1 hadde på samme strekning i hele fjor.

Torghatten Nord har bestilt nye ferjer, men disse er blitt forsinket fra verftene i Tyrkia og Norge. Reserveferjene ikke fungert som de skal.

– Jeg har ikke registrert at vi har hatt noe som kan kalles ekstremvær eller ekstraordinære værforhold. Men de ferjene som gikk der før var nok i særstilling både i forhold til motorkraft, manøveregenskaper og sjøegenskaper ved dårlig vær, sier Anders Sæternes til NRK. Han er fagkoordinator for ferjene i region vest. Han har liten tro på at situasjonen vil bli bedre før de nye ferjene er på plass.

Til NRK opplyser adm. dir, Torkild Torkildsen i Torghatten, Nord, at tre av de nye ferjene nå er på vei. Den første er i ferd med å overleveres, men de to neste skal leveres om to uker. De kommer fra Tyrkia.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078