23948sdkhjf

117 evakuert, tre på sykehus

117 skal være evakuert og tre er lagt inn på sykehus til observasjon et uhell på Fjord Bases anlegg i Florø.

Det skriver flere medier torsdag formiddag, deriblant VG. En feilfylling av maursyre og et nitrat har ifølge avisa ført til røyk- og gassutvikling ved Fjord Bases anlegg i Florø. Ifølge ulike medier skal tre være lagt inn på sykehus til observasjon, mens 19 har rapportert om ubehag. 117 ble evakuert, og politiet ber folk holde seg borte fra området.

Makedssjefen i INC Gruppen forteller til VG at en feilfylling førte til en kjemisk reaksjon. Det var med andre ord to stoffer som ikke skal blandes, som ble blandet. Det var røykutvikling på stedet. Markedssjefen bekrefter overfor avisa at situajonen nå skal være under kontroll.

Politiet opplyser på sin side at det kan være innåndingsfare, og der derfor folk holde avstand. Sikkerhetssonen lyder på 200 meter. Det jobbes nå med å kjøle ned tanken.

Ved Fjord Base er det om lag 60 ulike selskap, og der de aller fleste jobber mot oljeindustrien. VG skriver at Fjord Base er landets største forsyningsbase for sektoren, og at basen også er utgangspunkt for Equinors forsyner til 29 oljeinnstallasjoner i Nordsjøen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.157