23948sdkhjf

Storkontrakt til LOS Marine

Rederiet Pesquera Azul Norge AS (PAN) har valgt LOS Marine AS som utførende verksted for ombygging av den tidligere skjell-trålaren ex M/V Kovda (originalt bygd som M/V Leiranger). -Dette vil få store ringvirnkingen for hele Bømlo-regionen, sier daglig leder i LOS Marine.

LOS Marine AS er en bedrift i Los Gruppen AS som driver med skipsvedlikehold på Rubbestadneset. 

-Det er svært gledelig at PAN velger LOS Marine AS til denne jobben, sier en fornøyd daglig leder Olav Hilmar Koløy i LOS Marine AS. Båten skal ferdigstilles innen september 2019 og arbeidet har en kostnadsramme på langt over 100 millioner kroner  – noe som innebærer en betydelig økning av omsetningen ved verftet.

 

Arbeidet på M/V Kovda vil få ringverknader både for Bømlo og regionen

Den daglige lederen i LOS Marine sier at dette oppdraget vil ha stor betydning for LOS Gruppa på flere måter, da en av underleverandørene er LOS Elektro AS.

- Dette oppdraget vil gå inn i historien som det største som blir gjort ved kaianlegget på Rubbestadneset, og det er også den blant den største kontrakten som noen gang er blitt inngått i LOS Gruppa, sier Koløy.

-Vi ønsker å ta på oss større ombygginger av skip. Dette er en ny strategi for oss, og dette er starten på en ny framtid for Rubbestadneset. I tillegg utvikler vi verftet for vedlikehold av elektro/automasjon og roterende maskineri. Det gjør vi for å møte den nye verden med moderne skip som også har batteri og hybride løsninger, fortsetter han.

Pesquera Azul Norge AS ble etablert i 2018 og det ombygde fartøyet skal i hovedsak brukes til linefiske etter tannfisk i Sørishavet. Rederiet er eid av lokale aktører som alle har lang fartstid innen fiskeri, både i Norge og internasjonalt. 

Dette prosjektet er veldig spesielt da fartøyet blir pilot for innovative løsninger designet av gründerbedriften Sago Solutions AS. Dette omfatter en unik hekk med basseng for setting og draging av liner, samt at fartøyet vil ta i bruk konseptet som går under navnet Sago Extreme. Sistnevnte av-angler og sikrer fangsten allerede ved sjøbunnen og skal hindre at man mister fangst til blant annet hval.  

Oppdraget til LOS Marine AS går ut på å utføre en total ombygging av båten fra skjell-tråler til autolinefiskeri, der alle hovedkomponenter og all innredning skal bytteas ut med nytt utstyr. LOS Marine AS har i dag over 50 ansatte og kontrakten med PAN vil føre til at man må utvide arbeidstokken med flere faglig dyktige medarbeidere – noe man allerede er godt i gang med. Men, man vil ikke komme utenom innleie av arbeidskraft for å klare å gjennomføre når prosjektet starter opp for fullt. På det meste vil prosjektet sysselseta et sted mellom 80 og 100 personer. 

-PAN ser fram til et godt samarbeid med LOS Marine i dette storprosjektet. LOS Gruppen har sikret seg dette oppdraget i sterk konkurranse med andre verft, og for oss er det ekstra kjekt at det er et lokalt verksted som har gitt oss den beste totalløsningen, uttaler rederiet. 

 

 

Kilde: Pressemelding fra LOS Marine

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078