23948sdkhjf

Heving krever 5-6 dager med godvær

Forsvaret trenger fem til seks dager med godt vær for å heve KNM «Helge Ingstad».

Det kom fram på pressebriefingen fra Forsvaret fredag formiddag. Utfordringen i så henseende er at være på Vestlandet kan være svært uforutsigbart. Man må derfor starte når et godværsvindu meldes.

Målet for Forsvaret er at hevingen av fregatten skal kunne skje i løpet av januar, etter å ha blitt utsatt en rekke ganger. Det er høyst usikkert om fartøyet kan gå for egen maskin igjen.

Ifølge NRK, som fulgte pressekonferansen fredag formiddag, er det ikke frykt for at skroget skal knekke i to i forbindelse med hevingen. 14 av 16 løftekjettinger er på plass. 12 av disse er plassert der de skal være, mens to fortsatt ikke er på plass på grunn av at fregatten har sunket ytterligere de siste ukene.

- Vi blir derfor nødt til å gjennomføre løftet med kun tre av fire sett med kjettinger, het det på pressetreffet ifølge NRK.

Et annet kritisk punkt ved hevingen vil være det som omtales som vannevakueringen. Man antar det er over 10.000 kubikkliter med vann, som skal ut av KNM «Helge Ingstad» når den heves. Faren for utslipp vil øke når hevingen starter, stadfester Forsvaret.

 

Kommenter artikkelen (1)
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11