23948sdkhjf

Stålbedrift forsøkt svindlet

Da økonomisjefen i Sykkylven Stål fikk en e-post fra sin egen adm. dir. om å overføre en halv million kroner til England, forsto han at noe var galt.

Det var før jul at noen forsøkte å svindle til seg om lag 500.000 kroner fra Sykkylven Stål. Det skriver Sunnmørsposten.

Økonomisjefen mottok en e-post fra sin egen sjef om å overføre om lag en halv million kroner til en mottaker i England. Heldigvis oppfattet økonomisjefen at dette var noe muffens, skriver Sunnmørsposten.

Adm. dir. i Sykkylven Stål, Karl Inge Rekdal, sier til avisa at han har kontor ved siden av økonomisjefen, så det var enkelt for økonomiansvarlig spørre om den innkommede e-posten.

Det viste seg at noen hadde klart å overta Rekdals e-postadresse, og dermed utgi seg for å være ham.


VARSKO: Adm. dir. Karl Inge Rekdal i Sykkylven Stål ble forsøkt svindlet. Nå advarer han andre bedrifter mot svindelforsøk, og ber dem innføre tiltak mot slike forsøk.

- Pengene ble selvsagt aldri overført, sier Rekdal til Sunnmørsposten. Nå ønsker den administrerende direktøren å rope et varsko til andre bedrifter om at de er svært sårbare for data-angrep og mulige svindelforsøk. Rekdal er også leder i NHOs forum for små og mellomstore bedrifter.

– Det er umulig å sikre seg 100 prosent mot datainntrenging. Men det er viktig å gjøre tiltak som hindrer at skaden blir for stor, sier han til lokalavisa.

Rekdal sier at bedriften nå har iverksatt tiltak som skal redusere faren for å bli utsatt for hacker-angrep ved maskinens datamaskiner. Blant annet fryktet han for at noen skulle kunne klare å ramme lasermaskinen, som koster mellom 4 og 5 millioner kroner. Bedriften har nå stengt denne inngangen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094