23948sdkhjf

Tingretten gir «Norwegian Gannet» grønt lys

Bergen Tingrett slår fast at den omstridte prestisjebåten likevel skal kunne få frakte usortert fisk til Danmark, og går dermed imot departementets avslag i saken.

Metal Supply skrev tirsdag om «Norwegian Gannet», som hadde fått avslag på anken fra Fiskeri- og Næringsdepartementet. Departementet mente at båten ikke kunne frakte fisk direkte fra oppdrettsanlegg i Norge til det splitter nye mottaksanlegget i danske Hirtshals.

Men nå mener Bergen tingrett noe annet. Tingretten gir nemlig prestisjebåten rett til å kunne frakte fisken til Danmark. I tillegg må departementet betale 90.000 kroner til rederiet og dekke saksomkostningene.

Det skriver NRK onsdag morgen. Dette betyr at retten har foretatt en såkalt midlertidig forføyning som overgår departementets vedtak.

– Dette er utrolig gode nyheter for oss. Dette gir nytt håp for den største klimainnovasjonen i norsk oppdrettsnæring og stanser raseringen av hundre norske arbeidsplasser og en milliardinvestering i Bergen, sier administrerende direktør i Hav Line Carl-Erik Arnesen til NRK.

Bergen tingrett skriver at departementet har tolket kvalitetsforskriften i strid med matloven.

«Norwegian Gannet» ligger for tiden i dokk for reparasjon. Det kostet 800 millioner kroner å utvikle og bygge fartøyet, som altså kan håndtere fisk om bord – noe som betyr at fisken ikke må innom anlegg på land i Norge før den eksporteres til Danmark.

Hav Line håper nå at politikerne tar ansvar og følger opp, slik at prosjektet kan gå videre.

Fiskeri- og Næringsdepartementet skriver i en kommentar til NRK at de ikke ønsker å kommentere saken, men at de tar dommen til etterretning.

Departementet har mulig til å anke dommen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.312