23948sdkhjf

CO2-lagringskontrakt for Aker Solutions

Aker Solutions har sikret sin første kontrakt på fangst av karbon og lagrin av karbon (CCS) i det såkalte Northern Lights-prosjektet.

Det melder Aker Solutions i en melding mandag.

Aker Solutions skal levere utstyr for subsea-infrastrukturen for en tidlig brønnutvikling. Kontrakten er en call-off i rammeavtalen med Equinor fra desember 2017, opplyses det.

- Karbon-fangst og -lagring spiller en avgjørende rolle I indsutrien for å bidra til å nå målene i Paris-avtalen, sier adm. dir. Luis Araujo i Aker Solutions. Han sier at selskapet vil bidra med sin gode kunnskap om CCS-teknologer i dette prosjektet for p redusere slikt utslipp.

Demo-prosjektet for karbon-fangst og -lagring vil ha sin base på to ulike steder: Det ene er ved gjenvinningsanlegget ved Forum Oslo Varme og det andre er ved Norcems fabrikk i Brevik, der Aker Solutions allerede er i gang med forarbeidene til en fabrikk for karbon-fangst.

CO2-fangsten vil bli transportert med skip fra lagringsanleggene til en ny mottaksterminal ved Naturgassparken i Øygarden utenfor Bergen.Her vil CO2 bli lagret under havbunnen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.187