23948sdkhjf

3000 tonn stål ankom Beitstadsundet

Stålkassen til Beitstadsundbrua kom inn Beitstadsundfjorden med lasteskipet Trina fredag 4. januar.

Dette skriver Statens Vegvesen på sine hjemmesider. Stålkassen, som ankom Breistadsundet sist fredag, er er produsert på et verksted utenfor Shanghai i Kina. Den startet ferden mot Norge 30. november 2018. Stålkassen er kommet i 12 deler, som skal sveises sammen til seks elementer på Fosdalen Industrier i Malm.

- Det lengste elementet blir 150 meter. De ferdig sveisede elementene blir transportert på lekter til brustedet, for deretter å bli løftet opp og plassert på betongpilarene av to store kraner som er montert på lekteren. Disse løftene skal etter planen skje rundt påsketider, sier prosjektleder Jo Bernt Brønstad i Statens vegvesen.

BRU: Brua over Beitstadsundet er ei stålkassebru med samvirkende betongdekke i seks spenn. ILLUSTRASJON: STATENS VEGVESEN

Beitstadsundbrua blir 580 meter lang. Brua er ei stålkassebru med samvirkende betongdekke i seks spenn. Den skal fundamenteres med rammede stålrørpeler til faste masser eller berg.  Brua har ei bredde på 11 meter med økende bredde til 14,5 meter mot land på Strømnes-siden. Det blir belysning på brua.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.579