23948sdkhjf

Kjøper opp og etablerer nytt selskap

InnovaSea Systems har kunngjort at de har inngått en endelig avtale om å overta Nortek Akvakultur i Norge.

Det går fram av en pressemelding fra selskapet. Overtakelsen betyr at Nortek Akvakultur blir sammen med InnovaSeas selskap, Realtime Aquaculture. Det nye selskapsnavnet blir InnovaSea Instrumentation.

Nortek Akvakultur har i løpet av det siste 10-året gitt miljødata til norsk oppdrettsnæring. Nortek Akvakultur har i dag miljømålinger på mer enn 300 steder i alle større produksjonsregioner i Norge.

Realtime Aquaculture har utviklet innovativ, trådløs undervannsteknologi som gir kundene en skalerbar løsning til overvåking av oppdrettsanlegg, heter det i pressemeldingen.

Tor Espen Skoglund, administrerende direktør i Nortek Akvakultur, mener kjøpet styrker deres posisjon i markedet.

- Vi har nylig flyttet vår hovedvirksomhet fra Oslo til Bergen, noe som bringer oss nærmere næringen og våre største kunder. Dette oppkjøpet styrker vår posisjon ytterligere ved å gi oss tilgang til ny teknologi som vi tror kan åpne et nytt kapittel i hvordan vi jobber for å hjelpe våre kunder med å overvåke miljøforholdene i hver merd.

Atle Lohrmann, administrerende direktør i Nortek, er fornøyd med løsningen.

- Norteks tidlige overgang til skybaserte systemer har gitt oss mulighet til å distribuere hundrevis av overvåkingsstasjoner med et minimum av lokal innsats. Det gleder oss å se hvordan InnovaSea tilfører ny teknologisk innovasjon til bransjen ved å bruke undervanns kommunikasjon som en del av løsningen, sier han ifølge pressemeldingen.

David Kelly, administrerende direktør i InnovaSea, uttaler at  Nortek Akvakultur fører selskapet nærmere næringen i Norge og har med et team av dyktige utviklere med unik kompetanse til å utvikle løsninger for bransjen.

-Å kombinere Realtime Aquaculture og Nortek Akvakultur er et logisk skritt for å øke aktiviteten i selskapet og utvide mulighetene både i Norge og globalt, sier Kelly.

Kilde: Prssemelding fra InnovaSea

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.301