23948sdkhjf

Skrog-forsinkelser

Torghatten Nord skulle fra 1. januar overta ferjesambandet E39 Halhjem-Sandviksvåg med fire nye gasselektriske hybridferjer. Ingen av ferjene er klare. Årsak: Skrog-problemer ved verftet som bygger ferjene.

Det er Sysla.no som skriver at ingen av Torghatten Nords nye fem ferjer er leveringsklare til nyttår. Da skulle selskapet ta over driften av ferjestrekningen E39 Halhjem-Sandviksvåg fra Fjord 1, og da med de de fem nye miljøvennlige ferjene.

Ifølge Sysla.no er det problemer med bygging av skrogene ved tyrkiske verftet Tersan Shipyard, som sammen med Vard har fått i oppdrag å bygge skrogene. Der har man imidlertid møtt på problemer med skrogene og de elektriske løsningene for de nye LGN-ferjene. Siste nå er at ferjene ikke ser ut til å bli ferdige før i februar. Det betyr at Torghatten Nord har leid inn fire ferjer inntil de nye kommer på plass.

Disse har imidlertid ikke de samme miljøstandardene som myndighetene la til grunn da Torghatten Nord fikk kontrakten på ferjestrekningen.

Ladeløsningene for hybridferjene er heller ikke på plass til avtalt tid.

Vegvesenet opplyser til nettstedet at det kan komme på tale å ta i bruk sanksjoner overfor Torghatten Nord da de ikke har klart å oppfylle kravene i anbudet.

Ferjeselskapet lover at de fire innleide ferjene ivaretar kapasiteten på strekningen.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093