23948sdkhjf

Forskningsbåt delvis under vann

Under de voldsomme vindkastene på Vestlandet nyåttårsnatta slet forskningsbåten «MS Torra» seg fra fortøyningene. Båten ble delvis liggende under vann.

Det er avisa Hitra-Frøya som melder at det SINTEF-eide fartøyet slet seg fra fartøyingene på Dolmøya. Båten slet seg såpass kraftig at den endte sin ferd under den vindfulle nyttårsnatta i fjæresteien ved Bremvågen. Her ble den liggende delvis under vann, melder lokalavisa.

Det var en SINTEF-ansatt som først merket at båten hadde slitt seg og lå delvis under vann. Han jobbet mandag med å forsøke å sikre «MS Torra» ytterligere. Ifølge den SINTEF-ansatte kan det se ut som om båten har fått hull i skroget. Det er dette som kan være årsak til vanninntrenging og at det 42 fot lange fartøyet har sunket.

«MS Torra» har blitt brukt til ulike forskningsoppdrag for SINTEF i mange år, og det er primært utsettelse av instrumenter til sjøs den har vært brukt til.

Ifølge forskningsleder Leif Magne Sunde er det snakk om store beløp som kan være tapt i forbindelse med forliset. Flere norske leverandører har blant annet levert utstyr, deriblant avanserte system og dyr teknologi.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062