23948sdkhjf

Equinor styrker sin satsing på havvind i Polen

Equinor har utøvd en opsjon om kjøp av en eierandel på 50 prosent i havvindprosjektet «Bałtyk I» i Polen fra Polenergia.

Denne transaksjonen er en oppfølging av avtalen som ble gjort mellom de to selskapene i mai 2018, der Equinor kjøpte en andel på 50 prosent i Bałtyk II og Bałtyk III.

– Vi er godt fornøyd med å styrke vår tilstedeværelse i Polen, og fortsette samarbeidet med Polenergia, som er et energiselskap med erfaring og innsikt i det polske energimarkedet. Dette kjøpet styrker vår tilstedeværelse i Østersjø-området og gir på lengre sikt muligheter for storskalafordeler og synergieffekter, sier Jens Økland, direktør for Strategi og forretningsutvikling i Nye energiløsninger i Equinor.

Prosjektet er i en tidlig fase, og selskapene vil danne et 50/50 joint venture for å videreutvikle prosjektet mot en framtidig auksjon og endelig investeringsbeslutning (FID), hvor Equinor vil lede utviklingsforberedelsene og eventuelle bygge- og driftsfaser.

Offshore vind-lisensen gir muligheten til å bygge en havvindpark med en kapasitet på inntil 1560 MW hvor Equinor vil eie 50 prosent.

Vindparkområdet ligger i Østersjøen med 25-35 meters havdyp om lag 81 kilometer fra havnen i Łeba.

Havvind har allerede et sterkt fotfeste som energikilde i Europa, med en installert kapasitet på over 15 GW, og potensial til å komme opp i 50 til 70 GW innen 2030. Polsk del av Østersjøen har et potensial på drøye 8 GW.

Polen har inkludert havvind som energikilde i det nylig publiserte utkastet til oppdatert energipolitikk for landet. Equinor anser de kommuniserte målene for havvind sammen med et robust regulatorisk rammeverk som viktige suksessfaktorer for utviklingen av en havvind sektor i Polen, som også kan utvikle leverandørkjeden.    

Kilde: Pressemelding fra Equinor

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.112