23948sdkhjf

Aker Solutions har fått oppdrag fra Vår Energi

Vår Energi fortsetter arbeidet med levetidsforlengelse for Balder- og Ringhorne-området, og en kontrakt for å forprosjektere levetidsforlengelse av Jotun-skipet er nå signert.

Dette inkluderer den eldste lisensen på norsk sokkel, PL 001 fra 1965. Totalt planlegges det investeringer på ca. 20 milliarder kroner i området.

Deler av investeringene omfatter Balder X-prosjektet. For Balder X-prosjektet har Vår Energi signert en kontrakt med Aker Solutions for å forprosjektere levetidsforlengelsen (FEED) av Jotun-skipet mot 2045. Kontrakten har en estimert verdi på over 100 millioner kroner og ble vunnet i konkurranse med andre leverandører. Målet med studien er å kartlegge i detalj nødvendig arbeid for å forlenge levetiden på Jotun flytende produksjons-, lagrings- og losseenhet (FPSO) i Nordsjøen.

I tillegg planlegges det tildeling av en rekke andre viktige kontrakter i Balder X-prosjektet. Dette omfatter blant annet totalentreprise-kontrakt (EPCI) for Jotun-skipet, undervanns produksjonssystem (SPS), samt kontrollkabler, strømnings- og stigerør.

Kilde: Pressemelding fra Vår Energi

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094