23948sdkhjf

Erstatningskrav mot TS «Sola»?

Et mulig erstatningskrav på 4,3 milliarder kroner er det det greske rederiet som eier TS «Sola» muligens kan vente seg fra det norske Forsvaret.

Ifølge ABC Nyheter arbeider Forsvarsdepartementet (FD) med et erstatningskrav mot rederiet som eier TS «Sola». Tankskipet kolliderte med fregatten KNM «Helge Ingstad» i november. Ulykken førte til at fregatten sank.

Ifølge ABC Nyheter skal FD jobbe med et erstatningskrav som tar utgangspunkt i anskaffelseskostnadene da kollisjonen inntraff, og det er på 4,3 milliarder kroner. Departementet understreker imidlertid at de ikke med kravet tar stilling til skyldspørsmålet i saken.

4,3 milliarder omfatter utrustning om bord – det var mange norske leverandører til KNM «Helge Ingstad» - og våpen for nesten 700 millioner. Eiendelene til de som var om bord er ikke med i erstatningskravet, ifølge nettstedet.

«Forsvarsdepartementet arbeider for å få på plass en garantistillelse fra rederiet og dets forsikringsselskap. Dette er en standard framgangsmåte for å sikre eventuelle erstatningskrav ved denne type hendelser», heter det i en uttalese fra departementet til ABC Nyheter.

 I artikkelen til ABC Nyheter går det ikke direkte fram med hvilken begrunnelse FD kan komme til å søke erstatningskrav om. Men det var på det rene at tankskipet kjørte med full dekksbelysning på på vei ut Hjeltefjorden og at besetningen på fregatten oppfattet at dette var en landfast installasjon, trolig Stureterminalen.

Lydlogg viser imidlertid at tankskipet varslet krigsskipet om at de var på kollisjonskurs minutter før kollisjonen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094