23948sdkhjf

Westcon får prestisjeoppdrag

Westcon Yards får jobben med å bygge totalt 22 subsea-ankre til bruk på Johan Castberg-feltet. – En fantastisk førjulspresang for hele Nord-Norge, sier Arnt Skogsøy i Westcon Helgeland.

Det er en betydelig EPC-kontrakt, som innebærer alt fra design og beregning til innkjøp og produksjon, som Westcon Yards tirsdag signerer med undervannsentreprenøren Ocean Installer. Avtalen omfatter 22 subsea sugeankre med en vekt på opptil 50 tonn inkludert ballast. Ankrene skal våren 2020 leveres til Equinors Johan Castberg-felt i Barentshavet.

- Dette er en fantastisk førjulsgave til hele Nord-Norge, og Helgeland spesielt. Vi har jobbet målrettet med å posisjonere oss for nettopp denne typen oppdrag over flere år, blant annet gjennom betydelige investeringer i en produksjonslinje for slike sugeangre. Vi er stolte over å bli foretrukket som leverandør på et slikt prestisjeoppdrag, sier Arnt Skogsøy, daglig leder ved Westcon Helgeland, som skal stå for fabrikasjonen av ankrene.

Skogsøy anslår at den omfattende avtalen gir arbeid for om lag 20 årsverk ved verftet i løpet av kontraktsperioden.

- Foruten den direkte og indirekte verdiskapningen som følge av denne avtalen, bidrar det til å ytterligere posisjonere Helgeland som en region for oppdrag innen offshorebransjen, sier han.

Prosjektleder Bjørn Koi i Ocean Installer sier følgende om valget av Westcon som leverandør:

- Westcon har omfattende erfaring med subsea-prosjekter og har også solide fasiliteter og kompetanse i Helgeland for denne typen oppdrag. I tillegg synes vi det er flott å være med på å bygge industri og skape verdier i Nord-Norge, sier Koi.

Partene ønsker ikke å oppgi verdien på avtalen.

Kilde: Pressemelding fra Westcon

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125