23948sdkhjf

Satte spaden i jorda for nytt kobberanlegg

Mandag – ei uke før julaften – ble spaden stukket i jorda for det nye kobberanlegget hos Glencore Nikkelverk i Kristiansand.

Metal Supply har tidligere skrevet om den store investeringen som nikkelverket i Kristiansand skal foreta. Mandag – ei uke før julaften – ble det første spadetaket tatt. Det nye kobberelektrolyesanlegget koster 1,2 milliarder kroner å bygge. Ifølge Fædrelandsvennen har anlegget vært på planleggingsstadiet i 10 til 12 år.

Mandag kunne man atså sette spaden i jorda, og det er klart for å bygge det som skal erstatte Nikkelverkets eldste og mest slitne avdeling. Her har det stått maskiner siden 1930-tallet.

Adm. dir. Øivind Stenstad udnerstreker overfor Fædrelandsvennen at den eksisterende avdelingen har gått og går bra, og roser de ansatte. Kobberkvaliteten blir i alle fall bedre med det nye anlegget.

Stenstad opplyser at investeringen på 1,2 milliarder kroner er en av bedriftens aller største. Bedriften har fått 380 millioner kroner av Enova, og resten spytter Glencore inn i det nye anlegget.

Mandag var det stor ståhei og mange frammøtte da spataket ble gjort.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125