23948sdkhjf

Rogalandsbedrift får millionstøtte fra EU

Bondura Technology på Bryne får 1,1 million euro i støtte for å satse i nye markeder og på nye områder.

Rogalandsbedriften er en av åtte norske virksomheter som får til sammen 160 millioner kroner i julegave fra EU.

- På grunn av tildelingen av midler fra Horisont 2020 vil vi være i stand til å akselerere vår inntreden i nye markeder og forretningsområder, som vi ellers måtte ha brukt ekstremt mye lenger tid på. Vi er kjempefornøyd med å få denne muligheten, sier CEO Ragnar Sandve i Bondura.

Bryne-bedriften får 1,1 million euro fra EU til en løsning som skal redusere nedetid og vedlikeholdskostnader i større maskiner, både på land og offshore. Bondura Technology har i mer enn 30 år brukt sin erfaring og kompetanse fra noen av verdens tøffeste miljøer til å utvikle innovative løsninger.

Innovasjon Norge har tidligere finansiert Bondura gjennom innovasjonskontrakt og risikolån. Dessuten har de fått markedsrådgivning i seks land.

- Jeg er imponert over Bondura Technology på Bryne som har vunnet frem i konkurranse med hele Europa. Dette er viktige midler som hjelper bedriftene å få sine produkter ut til et større marked. I regjeringens strategi for forsknings- og innovasjonssamarbeid med EU er ett av målene at deltakelsen nettopp skal bidra til økt innovasjonsevne og verdiskapning. Enda flere bedrifter bør få øyene opp for mulighetene som ligger i EUs enorme pengesekk, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø.

EUs SMB-instrument er en del av Horisont 2020, og finansierer innovative bedrifter som har løsninger de ønsker å teste ut på et europeisk marked, uansett bransje.

- Bedrifter i denne fasen har et enormt behov for kapital, mer enn det vi klarer å tilby gjennom nasjonale ordninger, sier Pål Næss, gründerdirektør i Innovasjon Norge. - Ved å ta i bruk de mulighetene EU og EØS-avtalen gir oss, får selskapene viktig kapital til å vokse videre. Vi er stolte av selskapene, som vi har jobbet med over lang tid.

 

Kilde: Pressemelding fra Innovasjon Norge

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11