23948sdkhjf

Verdens største oljeovervåkingskontrakt til Miros

Norske Miros AS har inngått en av de største kontraktene for overvåking av oljeutslipp med radar. Det har selskapet gjort med Brasils statlige oljeselskap Petrobas.

- Vi merker at det er en stadig større miljøbevissthet i alle næringene vi operer i. Denne avtalen er et bevis på at dette står høyt på agendaen, sier adm. dir. i Miros AS, Andreas Brekke.

Miros AS har inngått avtalen om oljesølovervåking ved åtte flytende produksjonsenheter, noe som er den største avtalen i sitt slag i verden. Miros, som siden oppstarten i 1984 har utviklet og levert sensorer for måling av havoverflaten, har siden 2004 satset stort på radarbasert  overvåking og deteksjon avoljesøl.

Avtalen som er inngått med Petrobas er gjort i samarbeid med Ulstein Belga Marine, et Brasiliansk selskap som Miros har samarbeidet med siden 2015. Avtalen innebærer leveranser av radarer og termiske bildekameraer for Petrobas’ flytende offshore-produksjonsenheter i Campos-bassenget. Levering og fullføring skal skje i 2019.

-Vi har levert systemer for oljesøl-deteksjon siden 2004, og denne avtalen er en ny milepæl for Miros i samarbeid med Ulstein Belga Marine, sier Brekke videre. Han sier at bakgrunnen for den store og viktige avtalen, er at Petrobas og de brasilianske miljøvernmyndighetene – Ibama – er blitt enige om å høyne standarden for å overvåke og detektere oljesøl i havet.

STORKONTRAKT: Adm. dir. i Miros AS, Andreas Brekke, er fornøyd med at det norske selskapet har sikret seg en av de største kontraktene for overvåking av oljeutslipp med radar - i Brasil. FOTO: MIROS AS

- Vi er stolte av å kunne tilby en løsning som sikrer at Petrobas møter disse strenge kravene fra Ibama og brasilianske miljømyndigheter, fortsetter Miros-sjefen.

Miros’ system for oljesølovervåkning – forkortet OSD – tilbyr døgnkontinuerlig overvåking, automatisk deteksjon og tracking av eventuelle utslipp. Systemet er knyttet til en flerbrukerplatform som gjør at alle involverte parter i et eventuelt opprydningsarbeid kan følge utslippet i «real time».  Sensorene og kameraene kan enten plasseres enkeltvis eller i et større nettverk.

Miros’ OSD har vært testet lenge og grundig, og systemet kombinerer høy grad av nøyaktighet for å detektere utslipp i en tidlig fase, samtidig som antall falske alarmer er meget lavt.

- Vi merker at det er en økt bevisst om å redusere miljøpåvirkningen i alle deler av offshore-industrien. Vi føler oss godt posisjonert i dette vekstmarkedet, med gode referanser og ikke minst en moderne løsning for overvåking , deteksjon og tracking av oljesøl til havs, avslutter adm. dir. i Miros, Andreas Brekke.

Miros AS er som tidligere nevnt best kjent for sine radarbaserte sensorer som måler havets overflate. Miros lanserte nylig IoT baserte sensorer som kobles rett til en skytjeneste hvor kunden får tilgang til data direkte fra datamaskin eller mobil enhet, uavhengig av om brukereren er offshore eller på land. Med dette bidrar teknologien til økt operasjonell effektivitet og sikkerhet. Equinor er blandt de første til å ta i bruk en IoT basert sensor og skytjeneste ved sitt anlegg på Kalstø.

Miros AS ble etablert i 1984 og har hovedkontor i Asker med om lag 30 ansatte. I tillegg har selskapet kontor i Aberdeen, der 10 har sitt daglige virke. Selskapet leverer sensorer for sjøtilstandsmåling til olje og gass, vindkraft, shipping og kystovervåkning. I tillegg har Miros siden 2004  levert systemer for overvåking av oljesøl.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063