23948sdkhjf

Kabel’n permitterer 26 ansatte

Tomme ordrebøker i subsea-divisjonen gjør at bedriften i Drammen må permittere 26 ansatte.

Og flere vil det bli i april. Da vil hele 38 ansatte være permittert ved det som tidligere gikk under navnet «Kabel’n» i Drammen – også kjent som Draka Norsk Kabel. I dag er det Prysmian Group som eier bedriften.

Det er Drammens Tidende (DT) som skriver at 26 skal permitteres allerede fra første arbeidsdag etter juleferien – 2. januar. I april vil ytterligere 12 ansatte bli permittert.

DT skriver at de første permitteringsvarslene ble sendt ut torsdag, og at dette ikke var noe de ansatte så på som noen god julegave. Klubblederen sier at de ansatte ble orientert om varslene på et allmøte og medlemsmøte tidligere denne uka.

På grunn av en svært tom ordrebok i subsea-divisjonen må Kabel’n permittere mange ansatte. 

DT har også snakket med administrerende direktør Humberto Duplat Paiva, og han kan opplyse om at ordrene på kabler til subsea er avhengige av prosjekter og at ordrene derfor kan variere.

- Fra januar er ordrebøkene helt tomme, sier han til avisa.

Prysmian Group Norges fabrikk i Drammen har to produksjonslinjer – en for olje og gass – og en for subsea. Det er sistnevnte produskjonslinje som nå er rammet.

Ordrebøkene skal være tomme ut april, men at man har godt håp om å få full produksjon igjen fra mai – og ut året.

Bedriften har i dag 155 ansatte, hvorav 99 er medlemmer i verkstedklubben. 38 av disse vil altså være permittert i april.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079