23948sdkhjf

Første TESS-oppdrag på Las Palmas

TESS Canarias har implementert slangevedlikeholdssystemet TESS Hose Management hos GESPORT på Las Palmas.

I oktober signerte TESS Canarias og GESPORT en intensjonsavtale i Spania om implementering av TESS Hose Management (THM) på slangeparken ved GESPORT Terminal Maritima i Las Palmas.

Slangene hos GESPORT er primært tilhørende maskiner som fartøykraner, trucker og containerlifter.

Sol, salt og ikke minst sand fra Sahara som kommer med Passatvindene sliter ekstra mye på slangene og gjør det vanskelig å forutse når de må byttes. Dette gir GESPORT unødvendig nedetid, noe de ikke har tid eller råd til i en hektisk hverdag ved terminalene.

Med god hjelp fra tre norske kolleger har TESS Canarias utført sitt første THM-oppdrag. Slangene ved GESPORT Terminal Maritima ble målt opp, inspisert, merket og registrert i THM-systemet. Inspeksjonen avdekket et behov for å bytte ut 390 av totalt 848 slanger. I samarbeid med GESPORT vil det bli etablert en risikobasert vedlikeholdsplan på alle slangene.

Avtalen har et utviklingspotensiale mot GESPORTs fem terminaler i Spania, både på fastlandet og kanariøyene. 

TESS har en unik kompetanse som ikke er å oppdrive på Gran Canaria. Dette setter TESS i en unik posisjon for potensiell utvidelse av virksomheten i Spania og spesielt på kanariøyene.

– TESS Canarias ønsker å gi hver terminal den beste oppetidsløsningen for styring av slangens levetid og utstyrsintegritet, samt vedlikeholdsstøtte med sertifisert mobil arbeidskraft, forteller salgsdirektør Eduardo Gil Ruiz ved TESS Canarias.

 TESS Hose Management er et slangevedlikeholdssystem som kan redusere sannsynligheten for ulykker, forurensing og driftsstans. Det norskutviklede systemet representerer en revolusjon innen slangevedlikehold.

Med elektronisk ID-merking på alle slangene og digitalt støttede prosesser, gir systemet raskt, enkelt og sikkert full kontroll på slangevedlikeholdet, selvsagt med ATEX- sertifisert utstyr.

 

Kilde: TESS

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094