23948sdkhjf

Vissim sikret storkontrakt med Equinor

Equinor og Vissim har inngått en seksårskontrakt. Vissim skal ifølge avtalen overvåke all trafikk til havs.

I tillegg skal Horten-firmaet ta i bruk maskinklæring for å forutsi faresituasjoner til havs.

Dette skriver flere medier onsdag morgen. Det skal være Vissim som har sendt ut en melding om kontrakten, som har en verdi på minst 100 millioner kroner, og anses derfor å være en av de største i verden i sitt slag. Avtalen gjelder både for britisk og norsk kontinental-sokkel.

Avtalen, som sies å være en del av Equinors strategi for digitalisering, innebærer overvåking av fartøyer, fly, subsea-strukturer, miljø og real-time værsituasjon pluss værmeldinger. Til sammen er det mer enn 100 sensorer som skal sørge for denne overvåkingen.

– Vi er veldig fornøyd når Equinor nå har valgt å fortsette vårt langvarige samarbeid, og vi ser frem til å være med på Equinors utvikling videre, sier administrerende direktør i Vissim Per Arne Henæs, i en melding. Han legger til at kontrakten udnerstreker verdien av å bruke real-time data fra radar og andre kombinerte ressurser for å spare på operasjonelle kostnader.

Philippe F. Mathieu, som er ansvarlig for felles-prosjekter i Equinor, sier at dette nye systemet vil dekke en distanse fra satellitter på mer enn 1000 meters havdybde – både i norsk og britisk sektor.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.144