23948sdkhjf

Nedgang i USAs stålimport

Mens USA bare er den fjerde største stål-eksportøren, er de verdens største importør stål. Men også her var det en nedgang første halvår i år.

Som Metal Supply skrev tirsdag, så var det en nedgang i eksporten stål fra USA første halvår i år sammenliknet med de seks første månedene i 2017. Nå foreligger import-tallene fra Global Steel Trade Monitor, som også viser en nedgang – fra 17,9 millioner metriske tonn til 16,2 millioner metriske tonn i år.

USAs stålimport utgjorde i 2017 om lag 9 prosent av all stål-import på verdensbasis – basert på data som er tilgjengelige. USAs stålimport i fjor var 25 prosent høyere enn den neststørste stålimportøren i verden, nemlig Tyskland.

I verdi utgjorde imidlertid stål bare 1,2 prosent av alle varer som ble importert til USA i 2017. USA importerer ifølge Global Steel Trade Monitor, stål fra mer enn 85 land og områder. Canada og Brasil synes å være de største importmarkedene for USA.

Som nevnt i artikkelen om USAs ståleksport, så er stålhandelsunderskuddet til landet på minus 11,3 millioner metriske tonn.

USAs stålimport gikk ned i 2014 og 2015, før den økte igjen til 34,6 millioner metriske tonn i 2017. I løpet av årets seks første måneder minsket importen med 9 prosent til 16,2 millioner metriske tonn. Men samtidig har altså verdien på stålimporten gått opp med 8 prosent i samme periode år sammenliknet med tilsvarende periode 2017. Dette skyldes i all hovedsak høyere priser på stål.

Som kjent er USA i en handelskrig med Kina, der man under Argentina-møtet nylig ble enige om å inngå en våpenhvile i tre måneder. Stål og aluminium står som kjent svært sentralt i denne konflikten.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11