23948sdkhjf

Nedgang i USAs stål-eksport første halvår i år

I løpet av årets seks første måneder, eksporterte USA 4,9 millioner metriske tonn med stål.

Dette er en nedgang på 5,1 millioner metriske tonn sammenliknet med samme periode i 2017. Det viser tall fra Global Steel Monitor.

Det er spesielt viktig å følge med på amerikansk stål-produksjon for tiden, ikke minst i forbindelse med handelskrigen som er oppstått mellom USA og Kina. Under Argentina-møtet nylig ble de to landene enige om å inngå en våpenhvile til mars i den pågående handelskonflikten. Her har som kjent stål og aluminium stått sentralt.

USA er verdens femte største stål-eksportør. USAs stålimport utgjorde ifølge Global Steel Monitor om lag 2 prosent av verdens ståleksport i 2017. USA-eksporten første halvår i år, er om lag en sjuendedel av størrelsen til verdens største ståleksportør, som er Kina. Sammenliknet med verdens neststørste stål-eksportør – Japan – er USA-eksporten på en firedel.

Samtidig utgjør stål i verdi bare 0,9 prosent av den totale eksporten fra USA i 2017. USA eksporterer stål til mer enn 150 land og områder. Canada og Mexico er de største stål-eksport-landene for USA. Disse importerer mer enn tre millioner metriske tonn stål hver. Til sammen utgjør de 10 største stål-mottakerne fra USA 94 prosent av all stål-eksport fra Statene, ifølge Global Steel Monitor.

Ved utgangen av juni år var stålhandelsunderskuddet i USA 11,3 millioner metriske tonn.

Eksporten av stål fra USA nådde toppen i 2012. Siden den gang har eksporten gått ned hvert år, inntil 2017, hvor eksporten økte med 13 prosent fra året før. Da ble det eksportert 10,1 millioner metriske tonn stål.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078