23948sdkhjf

Skipsbygging viktig for økt industriproduksjon

Bygging av skip og plattformer bidro i sterkest grad til at norsk industriproduksjon økte med 1 prosent i perioden august-oktober i år.

Det viser de sesongjusterte tallene fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Veksten gjelder fra forrige tremånedersperiode i år.

Indeksnivået for industriproduksjon og den langsiktige trenden for denne viser nå en oppgang siden årsskiftet, og de sesongjusterte månedstallene har en økning på 3,2 prosent i perioden januar til oktober 2018, viser tallene fra SSB

Veksten på 1 prosent i industriproduksjonen for perioden august-oktober i år, knyttes ifølge SSB spesielt til en økning på 7,9 prosent for bygging av skip og oljeplattformer, der det var særdeles høy aktivitet innen skipsbygging. Videre bidro også metallvareindustrien til oppgangen, med en vekst på 3,8 prosent, heter det fra SSB. Videre hadde den petreoleumsrettede leverandørindustrien en solid økning i produksjonen på 1,8 prosent.

Når det gjelder de sesongjusterte tallene for perioden september til oktober, var det en økning på 1,5 prosent. SSB skriver i sin rapport at det var oppgang for flere næringer på månedsbasis, og en av næringsgruppene som gjorde det best i perioden var «gummi, plast og mineralsk industri».

 

Kilde: Statistisk Sentralbyrå

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.171