23948sdkhjf

Norsk firma utvider bruken av Falcon undervannsrobot

Agder Dykk utvider sine oppdrag med undervannsroboten Saab Seaeye Falcon. Blant annet skal selskapet foreta undersjøiske undersøkelser av norske havner.

Det er subseaworldnews som skriver om det norske selskapet, som nå utvider oppdragene med Falcon-undervannsbåten. Agder Dykk holder til i Arendal, og ble etablert i 1997.

Ett av de første oppdragene som selskapet nå får er å undersøke norske havner for å framskaffe data for myndighetene når det gjelder flere år med oppbygging av avleiring som følge av miljømessig forurensning.

I tillegg vil Arendalsselskapet utvide sine oppdrag med Falcon-undervannsroboten i Norge i forhold multibeam-undersøkelser, byggearbeider og inspeksjon av kabler, rør og fortøyninger, pluss inspeksjoner for norske myndigheter.

Den robotiserte undervannsbåten vil bli brukt i hele landet både til sjøs, innsjøer og i elver både i lavlandet og til fjells. Falcon-fartøyet vil også bli brukt til å foreta operasjoner i dype tunneler gjennom Agder Dykks datterselskap, Norwegian Tunnel Inspections. Dette selskapet er spesialist innenfor ultra-lange tunnel-inspeksjoner i kraftverk. Norwegian Tunnel Inspection har et eget spesialist-team med fokus på ROV-systemer.

Leif Brunnvoll i Agder Dykk sier til subseaworldnews at de har valgt Falcon undervannsrobot på grunn av dens solide historie, og fordi den har rett størrelse i forhold til de oppdrag som Arendalsselskapet påtar seg.

Agder Dykk utfører en rekke ulike oppdrag i samarbeid med entreprenører, kraftverk, skipsverft, kommuner, skipsagenter og rørleggere for å nevne noen bransjer. Selskapet har to arbeidsbåter rigget for dykking, og begge er utstyrt med kran og vinsj. De har også da denne Falcon undervannsbåten. 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078