23948sdkhjf

Boom for skipsverftene

Organisasjonen Norske Skipsverft melder om stor aktivitet ved norske skipsverft.

Organisasjonen har ifølge nettstedet nett.no oversikt over 45 kontrakter ved norske verft. Verdien utgjør mer enn 50 millioner kroner pr kontrakt ved verftene inntil desember i år, skriver nett.no

Som tidligere omtalt her på Metal Supply er den samlede ordreinngangen på mer enn 20 milliarder kroner, nærmere bestemt 23 milliarder.

Det betyr at ordreinngangen for norske verft er langt bedre enn i 2017, da det ble offentliggjort 47 kontrakter verd til sammen 15,5 milliarder kroner.

Det er fem kontrakter som peker seg ut. Det gjelder kontraktene for tre kystvaktskip og to cruisefartøy til Viking. Alle disse skal bygges hos Vard, og de utgjør hele 10 milliarder av de totalt 23 milliardene.

Til nett.no skriver adm. dir. Asle B. Strønen i Norske Skipsverft at det er bekymringsfullt for enhver nybyggingskontrakt som plasseres i utlandet.

Strønen opplyser videre at ordreboka til verftene her i landet nå utgjør 100 båter med en verdi på om lag 50 milliarder kroner. Nett.no skriver at organisasjonen anslår at en fjerdepart av disse er fiskebåter.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079