23948sdkhjf

Ny kontrakt for Nexans Halden

Nexans’ fabrikk i Halden får mer enn nok å gjøre framover. Nå har Nexans landet en ny avtale, denne gang på Filippinene.

Det er Subseaworldnews som skriver at Nexans har sikret seg en stor kontrakt fra National Grid Corporation of the Philippines (NGCP). Selskapet skal levere en undersjøisk kabel for et stort prosjekt på øygruppa.

Det er to av Nexans’ fabrikker som skal produsere kabelen, som skal sørge for en mer stabil og sikker engerikilde på Filippinene. Kabelen skal også sørge for maksimal utnyttelse av lokale energiressurser.

Den ene fabrikken som skal produsere kabelen er Nexans fabrikk i Halden, og den andre ligger i japanske Futtsu.

Installasjonen og beskyttelsen av kabelen skal foregå på havdyp opp til 650 meter, og det er fartøyet Nexans Skagerrak, som skal legge ut kabelen. Dette er spesialbygget skip for nettopp slike oppdrag.

- Nexans er svært godt fornøyd med at vi nok en gang er blitt valgt som leverandør av NGCP. Vi har tidligere foretatt en rekke oppdrag for dette selskapet i regionen, sier Vincent Dessale. Han er adm, dir. for Nexans subsea-operasjoner.

- Vi er stolte over at vi skal kunne bidra til en langt mer sikker overføring av elektrisitet til det filipppinske folket, sier han videre.

Kontrakten er ifølge subseaworldnews verd over 100 millioner Euro, og inkluderer produskjon, levering og installasjon av 350 kV HVDC undervannskabel.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094