23948sdkhjf

Siemens og Aker Solutions styrker det digitale samarbeidet

De to selskapene har signert en strategisk samarbeidsavtale for å styrke seg digitalt mot prosjektering, operasjoner og service.

Det skriver de to selskapene i en børsmelding. Samarbeidet skal i all hovedsak ha fokus på å skape software-applikasjoner og felles tilbud inkludert utvikling av industrielle såkalte tvillinger som vil være en drivkraft gjennom hele anleggsperioden.

Videre skal Siemens og Aker Solutions også tilby spesielle tilbud for olje- og gass-sektoren basert på Siemens’ prosjektplattform Comos. Dette vil hjelpe kundene til å få redusert prosjekterings- og operasjonelle kostnader og gjøre det enklere foreta beslutninger.

Avtalen mellom de to selskapene er basert på et langt suksessrikt samarbeid gjennom å kunne kombinere indviduell styrke og felles kundetilbud, heter det.

I børsmeldingen heter det at Aker Solutions vil bringe domene-ekspertise og sektor-spesifisert digitale tilbud ved feltutvikling, aktivitetsytelse og integrering, mens Siemens vil kunne tilby flere digitale løsninger for prosessindustrien. Det gjelder alt fra automatisjonsutstyr til software-applikasjoner for prosjektering og simulering.

- Vi er svært fornøyd med at vi nå styrker vårt eksisterende samarbeid med Siemens, sier Dean Watson i Aker Solutions. Sjefen for operasjonelle tjenester i selskapet sier videre at tilbudet de to nå kan gi, vil være med på å frigi data og løse viktige prosjekteringsutfordringer.

- Innenfor energi-industrien, og i mange andre næringer, gir digitale tvilling-løsnsinger en økt innsikt noe som igjen fører til bedre utførelse, vedlikehold og investeringsbeslutninger, sier Watson.

Også sjefen for Siemens’ prosessautomatisjonsenhet, Eckard Eberle, er fornøyd med den nye samarbeidsavtalen-.

- Kunder fra ulike inudstrier, inklusiv olje og gass, vil dra nytte av et felles samarbeid som kan gi bedre produktivitet, effektivitet og fleksibilitet, sier han.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109