23948sdkhjf

Kitron kjøper opp EMS-divisjon

Kitron har inngått avtale med API Technologies Corp. om å kjøpe dennes EMS-divisjon i USA. Oppkjøpet markerer en betydelig styrking av Kitrons posisjon i det amerikanske markedet.

- Transaksjonen vil klart styrke vår posisjon i det amerikanske markedet, særlig innenfor forsvarsindustrien. Viktige kunder har ønsket at vi skulle utvide vår tilstedeværelse i USA, og vi mener dette er en strålende mulighet til å gjøre dette, sier konsernsjef Peter Nilsson i Kitron.

Virksomheten i EMS-divisjonen utfyller Kitrons eksisterende drift svært godt, og ventes å skape merverdi for dagens virksomhet, spesielt i USA. Divisjonens hovedvekt er på forsvar, luftfart, medisinsk/industri og kommunikasjon/forbruker, og dette passer godt med Kitrons strategi. Virksomheten ligger i Windber, Pennsylvania, nær Kitrons nåværende amerikanske produksjonsanlegg i Johnstown, Pennsylvania, og har rundt 100 ansatte som driver totalt seks produksjonslinjer, samt et anlegg på rundt 10.000 kvadratmeter. Samlede driftsinntekter i 2017 utgjorde omtrent 30 millioner dollar.

- Vi har studert denne virksomheten grundig over tid og ser stort potensial i å integrere APIs EMS-divisjon i Kitron-konsernet, som har EMS som sin kjernevirksomhet. Virksomheten har en svært interessant kundebase, en lovende ordrebok og en meget dyktig stab. Vi forventer at divisjonen vil generere et positivt driftsresultat på egen hånd fremover, og ser betydelig potensial for ytterligere lønnsomhetsforbedringer ved å forene krefter med Kitron og øke kapasitetsutnyttelsen, sier Nilsson.

Kjøpesummen er 15,9 millioner dollar kontant, tilsvarende egenkapitalen, som finansieres gjennom eksisterende bankarrangementer. Gjennomføring ventes å finne sted i første kvartal 2019, med forbehold om nødvendige myndighetsgodkjennelser. Kitron forventer at transaksjonen vil ha nøytral resultateffekt i 2019 og positiv resultateffekt i 2020 og fremover.

Kilde: Pressemelding fra Kitron

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.14