23948sdkhjf

Vil ofre jobbene for å få beholde tariffavtalen

Ansatte i oljeserviceselskapet Island Offshore Subsea er villige til å ofre jobbene sine for å beholde avtalene de hadde før Technip FMC kjøpte opp selskapet.

Dette skriver Stavanger Aftenblad mandag morgen. Fra 1. januar skal Island Offshore Subsea bli en formell del av Technip FMC-gruppen, etter at sistnevnte kjøpte 51 prosent av aksjene i datterselskapet Island Offshore Subsea. Men det ser ikke ut til at de ansatte i subsea-selskapet får beholde arbeidsavtalene de hadde. Ifølge Aftenbladet er det 42 ansatte som blir berørt av oppkjøpet og mulig endring av arbeidsavtalene.

Det nye omdømte selskapet TIOS skal bli verdensledende innen såkalt «fartøybasert brønnservice». Men Technip FMC har så langt sagt nei til å videreføre tariffavtalene som de ansatte nå har. De ansatte følger i dag den såkalte flyteriggavtalen med Norsk Rederiforbund, mens Technip FMC heller ønsker at de ansatte skal følge verkstedsoverenskomsten til Norsk Industri, skriver Aftenbladet videre.

– TIOS har fått frist til torsdag om å si ja eller nei til kravet vårt om å videreføre flyteriggavtalen. Vi kommer ikke til å gi oss. Hvis de ikke gir seg, blir ikke vi med over, sier Vegard Risberg i Safe-klubben i Island Offshore til avisa.

For ham er tariffavtale-kampen så viktig at han i ytterste konsekvens vil ofre jobben sin. Og han står sammen med de 41 andre berørte i selskapet. Han kaller situasjonen som «et av de største angrepene på arbeidsforholdene på norsk sokkel noen gang».

Daglig leder i nye TIOS, Odd Strømsnes, sier at selskapet skal operere flere steder i verden, ikke bare på norsk sokkel, og at det er dette som er bakgrunnen for at man nå ønsker en ny tariffavtale med de 42 ansatte.

- En tariffavtale er bra, men vi må finne den rette avtalen, sier han til avisa.

Partene skal møtes denne uka for å finne en mulig løsning på konflikten.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109