23948sdkhjf

Bru på 3000 tonn stål på vei til Norge

Den mye omtalte Beitstadsundbrua er på vei til Norge – på ett skip. Skipet skal frakte 3000 tonn med bruelementer i stål.

Det er veier Veier24.no som skriver at brua nå er på vei mot Norge. Stål-elementene ble lastet om bord i ett skip, som er forventet til Norge ved nyttårstider. Brua skal etter planen stå ferdig 29. november 2019, skriver Veier24.no.

Beitstadsundbrua er en del av prosjektet Fylkesvei 17 Dyrstad-Sprova-Malm.

Nå melder Statens Vegvesen til nettstedet at selve brukassa er på vei til Norge. Konstruksjonen er på hele 580 meter, og ble lastet om bord i ett skip i Kina 1. desember.

Hele brukasse-konstruksjonen veier ca 3000 tonn, og er i all hovedsak i stål. Den er delt opp i 12 elementer, og disse ble nylig lastet om bord i et skip i kinesiske Nantong for så å bli fraktet til Norge. Ifølge Veier24.no veier de tyngste elementene mellom 400 og 500 tonn, og lastebåten som brukes fra Kina er 160 meter lang og 24 meter bred.

Skipet, som heter «Trina», skal legge til kan på Tjuin industriområde i Malm. Fartøyet er utstyrt med to kraner som kan løfte til sammen 1400 tonn, og disse skal brukes når elementene skal over på land.

Statens Vegvesen opplyser at det er lokale firmaet Fosdalen som skal sveise sammen to og to av elementene, slik at det blir seks elementer til sammen.

Vegvesenet legger til at man så langt har holdt tidsplanen for prosjektet. Det er det kinesiske selskapet Sichuan Road & Bridge Group som bygger brua for Statens Vegvesen.

De seks sammensveisede elementene vil på et tidspunkt bli lastet over på lektere og ut til byggestedet. Det skal skje ved påsketider neste år.

 

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079