23948sdkhjf

Fiskebåten overtent på 10 minutter

I løpet av 10 minutter var fiskebåten "Astrid Sofie" overtent. Skipperen forteller om noen dramatiske minutter. Alle seks om bord ble reddet.

Til VG forteller Skipperenen om bord på "Astrid Sofie" om noen svært dramatiske minutter fra brannen i et teknisk rom ble oppdaget til fartøyet sto i full brann. Bjørn Kjellby og hans mannskap på fem opplevde at fiskebåten deres på få minutter stod i brann.

– Jeg tror ikke på noe, men jeg tror noen må ha passet på oss onsdag kveld. Takk Gud for at vi var så tett på land. Hadde det skjedd der ute hvor vi fisket, 120 kilometer ut i Nordsjøen, så hadde ikke jeg kunne prate med VG i dag, sier skipper Bjørn Kjellby til avisa.

Han sier til VG at mannskapet var sjanseløse mot flammene, og i løpet av sekunder ble flammene til en ukontrollert brann. Skipperen måtte dermed sende "mayday", og flytte fokus fra slokking til å redde liv.

– Vi kom oss i redningsvestene. En lokal ferje var like ved og vi fikk over en line, som gjorde at vi kunne bli firt ned i deres redningsbåt, i stedet for å bruke våre, som ville vært mer risikofylt på grunn av flammene, sier Kjelly til avisa..

Han sier han er stolt av sitt mannskap, og at alle oppførte seg profesjonelt og behersket.

Fiskebåten Astrid Sofie, som eies av BK fisk i Lindesnes, ble fullstendig overtent, og alle de seks om bord kom seg over i redningsflåtene. De ble etter hvert bragt over i to andre redningsfartøy på stedet. Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) fikk melding om brannen 16.56 onsdag ettermiddag.

Ifølge HRS ble det ikke meldt om alvorlige skader på mannskapet. I tillegg til flere fartøyer, var også et redningshelikopter med i redningsarbeidet, skriver NRK.

Sent onsdag kveld gikk båten ned etter at HRS hadde forsøkt å slokke brannen.

Redningsbåtene og mannskapet ble bragt i havn i Haugesund.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125