23948sdkhjf

- Krevende periode, langsiktig fokus

- Å løse situasjonen ved Alunorte-raffineriet i Brasil er selskapets hovedprioritet, sier konsernsjef i Hydro, Svein Richard Brandtzæg.

Det globale aluminiumselskapet Hydro er dedikert til sin strategi for å forbedre og vokse langs hele verdikjeden for aluminium, støttet av sterk etterspørsel for det evig resirkulerbare metallet. Å løse situasjonen ved Alunorte-raffineriet i Brasil er selskapets hovedprioritet.

– Etter oppkjøpet og den vellykkede integrasjonen av Extruded solutions, er jeg mer sikker enn noen gang på at den integrerte verdikjeden er vår vei til et Bedre, Større, Grønnere Hydro. Vi er også fornøyde med den positive langsiktige trenden for økt bruk av aluminium i moderne produkter og løsninger globalt, sier konsernsjef i Hydro, Svein Richard Brandtzæg.

På kort sikt jobber Hydro for fullt for å få i gang full produksjon ved Alunorte, etter ni måneder med 50 prosent produksjon. 

– Vi sikter mot å etablere en felles plattform med myndigheter og rettssystemet for å ha en felles retning mot full produksjon, ved bruk av den beste tilgjengelige teknologien. Vi har det som trengs: De riktige menneskene, den riktige teknologien og innstillingen, sier Brandtzæg.

Aluminium er fortsatt grunnmetallet med høyest etterspørselsvekst i hele verden, grunnet sine egenskaper og allsidighet i bruk. Den globale etterspørselen for primæraluminium er forventet å vokse med 2-3 prosent i 2019, som vil gi et vedvarende underskudd i det globale markedet for primæraluminium. Den globale etterspørselen ventes å øke med 2-3 prosent årlig de neste ti årene, mens etterspørselen etter bearbeidede produkter ventes å øke med 3 prosent, og resirkulering med 3-4 prosent årlig i samme periode. Aluminium er lett, sterkt og evig resirkulerbart, og blir i økende grad sett på som et viktig element i overgangen til et sirkulært lavkarbonsamfunn.

– Vi ser mange eksempler på god utvikling i selskapet, for eksempel teknologipiloten på Karmøy, den nye produksjonslinjen for bildeler (AL3) i Tyskland og kontinuerlige forbedringer i forretningsområdet Extruded Solutions. Integrasjonen av Extruded Solutions er i rute mot målet om 200 millioner kroner i synergieffekter, hvorav 100 millioner er realisert så langt i 2018. Med bransjens dyktigste og mest dedikerte ansatte og vår ledende posisjon innenfor innovasjon og bærekraft, har vi positive utsikter på lang sikt, sier Brandtzæg.

På grunn av situasjonen i Brasil, vil Hydro ikke kunne levere i henhold til forbedringsprogrammet Bedre, med til sammen 3,0 milliarder kroner i planlagte forbedringer over en fireårsperiode fram til utgangen av 2019. Mye på grunn av samme årsak har ikke Hydro kunnet holde fremdriften for flere av selskapets mål på mellomlang sikt.

– Vi er svært skuffet over at vi ikke har klart å forbedre oss når det gjelder antall registrerte skader. Vi er i sorg over dødsfallet som nylig inntraff i Ungarn, og implementerer tiltak fokusert på ytterligere kompetanseheving og opplæring i hele selskapet, sier Brandtzæg.

Kilde: Hydro

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125