23948sdkhjf

Sikret ytterligere kontrakt for norske fabrikker

Nexans' fabrikker i Norge får mye å gjøre framover. Nå har Nexans sikret ytterligere en kontrakt med produksjon i Halden og Rognan.

Det er ADMIE som har tildelt Nexans en kontrakt på 111 millioner Euro for å lage en sjøkabel-forbindelse mellom den greske byen Larvrion og øya Syros. Sjøkabalen skalk produseres ved Nexans’ fabrikk i Halden, mens den fiberoptiske kabelen vil bli produsert ved Nexans’ fabrikk i Halden.

Prosjektet med å lage en sjøkabelforbindelse i Kykladene i Hellas har som mål å sikre pålitelig, økonomisk og tilstrekkelig tilførsel av elektrisitet til øyene Syros, Paros, Tinos, Mykonos og Naxos i mange år framover. I fase “C” i dette tre-fasede, komplekse prosjektet har ADMIE, en uavhengig kraftoperatør, tildelt Nexans en ny kontrakt verdt ca. €111 millioner for å levere en sjøkabelforbindelse mellom byen Lavrion på det greske fastlandet og øya Syros.

Prosjektet med å lage en sjøkabelforbindelse i Kykladene skal sikre pålitelig strømtilførsel til disse øyene, samtidig som lokale miljøhensyn ivaretas. Ved å lage forbindelser mellom Kykladene vil ADMIE redusere antall eksisterende kraftverk som går på tung fyringsolje og lett fyringsolje (diesel) og skape den nødvendige infrastrukturen for å utnytte det betydelige fornybare kraftpotensialet i regionen.

Kontrakten som er tildelt Nexans i fase "C" av prosjektet omfatter undersøkelse av havbunnen, design, produksjon, installasjon og beskyttelse av en 150 kV HVAC trekjerners sjøkabel med et internt fiberoptisk element. Ruten er 108 km lang, med en forventet maksimal vanndybde på 300 m. Sjøkablene for sambandet vil bli produsert ved Nexans' fabrikk i Halden, mens den fiberoptiske kabelen skal produseres ved Nexans' fabrikk på Rognan. Sjøkabelforbindelsen vil bli installert på vanndybder på opptil 300 m av det avanserte kabelleggefartøyet Nexans Skagerrak.

HELLAS: Nexans skal sørge for å levere kabler fra det greske fastlandet til øya Syros.

- Nexans er stolt over at vi kan legge sjøkabelforbindelsen mellom øyene i Kykladene til vår lange liste over kraftkabel prosjekter, som bygger på selskapets over 60 års lange erfaring med kraftkabelforbindelser rundt om i verden, sier Vincent Dessale, som er Nexans ansvarlige for subsea og landbaserte operasjoner.

- Tildelingen av dette viktige prosjektet bekrefter Nexans’ rolle og ekspertise i utviklingen av Middelhavsregionens strømnett, særlig når det gjelder kabelinstallasjon på dypt vann. Andre prosjekter som implementeres av Nexans i Middelhavsregionen, inkluderer Malta-Sicily-prosjektet, Italy-Montenegro-prosjektet, Spain-Mallorca-prosjektet, The Nea Makri – Polipotamos (Evia-Attika)- prosjektet og Mallorca-Ibiza-prosjektet bare for å nevne noen av de nyeste, sier han videre.

Levering og ferdigstillelse av sjøkabelforbindelsen på Kykladene skal etter planen skje i august 2020.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079