23948sdkhjf

Økte miljøvern-investeringer for industrien

Investeringer i miljøvern i industri, bergverk og utvinning økte med 169 millioner kroner i 2017. Dette er en økning på 16,2 prosent fra 2016, opplyser Statistisk sentralbyrå (SSB).

De totale miljøvernutgiftene i næringene industri, bergverk og utvinning minket med 4,1 prosent i 2017, ifølge nye tall fra statistikken over miljøvernutgifter. Dette skyldes først og fremst nedgangen i driftsutgifter til miljøvern i industri, bergverk, energi og vannforsyning.

Driftsutgiftene i disse næringene lå på 3 686 millioner kroner i 2017, en nedgang på 10,9 prosent fra året før. Driftsutgifter til miljøvern i olje- og gassnæringen utgjorde 1 515 millioner kroner, en svak økning på 0,5 prosent fra 2016.

MILJØVERN: Norsk Industri investerer mye i miljøverntiltak, viser nye tall fra SSB. ILLUSTRASJONSFOTO: REIDAR MORTENSEN/EQUINOR

Den største økningen i investeringer i miljøverntiltak kom i næringene industri, bergverk, energi- og vannforsyning. Økningen her var på 19 prosent, eller 86 millioner kroner fra året før. I olje- og gassutvinning lå investeringene i 2017 samlet på 671 millioner kroner, en oppgang på 82 millioner kroner fra det foregående året.

Utgiftene til miljøverntiltak systematiseres etter ulike miljøvernområder. Utgiftene knyttet til hvert enkelt miljøvernområde varierer fra år til år. Avfall og avløp er de to klart største miljøvernområdene i andel av totale utgifter, og disse utgiftene utgjorde om lag to tredeler av de totale miljøvernutgiftene. 16 prosent av utgiftene dekket tiltak for å redusere utslipp av klimagasser og andre utslipp til luft.

Kilde: Statistisk sentralbyrå

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.096