23948sdkhjf

Trump raser mot GM-kutt

Mandag meldte GM at de skulle kutte 14.700 jobber i Nord-Amerika. USAs president Donald Trump svarer på sin sedvanlige måte: - De leker med feil person.

Det var mandag at GM meldte at de kutter 15 prosent av arbeidsstyrken, noe som betyr at flere 1000 ansatte vil miste jobbene sine. Målet er å spare mer enn 51 milliarder kroner- eller seks milliarder dollar.

Det er de med kontorjobber som blir hardest rammet. 8.100 av disse mister jobbene sine, mens de resterende er fabrikkarbeidere. GM opplyser at en del vil bli tilbudt sluttpakker.

GMs plan er å stenge en fabrikk i Detroit og en Warren, Ohio neste år. Også en fabrikk i canadiske Ontario vil måtte lukke dørene.

GM opplyser videre at ytterligere tre bilfabrikker også må stenge. Dette gjelder fabrikkene i Baltimore, Maryland og Warren, alle i USA. To andre fabrikker utenfor Nord-Amerika blir også trolig lagt ned.

GM har lenge vært kjent for å produsere store pickup-biler og firehjulstrekkere, men opplyser at de nå skal satse på elbiler.

Noen av fabrikkene som trues av nedleggelse, kan få et nytt liv dersom GM lykkes med å utvikle nye populære modeller.

Meldingen om å legge ned amerikanske arbeidsplasser falt ikke i god jord hos president Donald Trump, som har hatt som ett av sine største politiske mål å redde amerikansk bilindustri og skape flere arbeidsplasser.

IKKE BLID: President Donald Trump raser mot GM Motors etter at de varslet å legge ned flere fabrikker i Nord-Amerika.

Ifølge amerikanske medier skal presidenten ha sagt at GM i stedet bør kutte satsingen i Kina, og heller etablere nye fabrikker i Ohio. Dette er en av delstatene som kommer til å bli rammet av GM-kuttene.

På sedvanlig Trump-vis skal presidenten ha sagt:

– De bør jammen få på plass en ny fabrikk i Ohio veldig raskt, sa Trump.

– Jeg elsker Ohio. Jeg sa til dem; dere leker med feil person, fortsatte presidenten til avisa Wall Street Journal.

Uttalelsen han refererer til skal ha falt i samtaler med toppsjefen i General Motors, Mary Barra.

 Også den kanadiske statsministeren Justin Trudeau skal være svært opprørt etter nyheten.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094