23948sdkhjf

DNO byr på Faroe Petroleum

Faroe Petroleum verdsettes til 6,7 mrd etter budet.

DNO skriver i en børsmelding mandag at de har lagt penger på bordet for de resterende aksjene i Faraoe Petroleum. Budet er ifølge meldingen på 152 pence i kontanter pr aksje, noe som betyr at Faroe da vil bli verdsatt til 608 millioner pund. Det vil tilsvare om lag 6,68 milliarder kroner.

I børsmeldingen skriver arbeidende styreformann i DNO, Bijan Mossavar-Rahmani, at de er «fornøyde med å involvere oss direkte med Faroes aksjonærer med et foreslått tilbud i kontanter på 152 pence per aksje, som er en premie på 44,8 prosent sammenlignet med stengingskursen på 105 pence dagen før DNO kunngjorde sitt første kjøp av Faroe-aksjer sist april, og en premie på 20,8 prosent fra stengingskursen på 125,8 pence sist fredag.»

Det har helt siden DNO kjøpte opp 28,23 prosent av aksjene i Faroe over en 10-dagersperiode i april, har forholdet mellom de to selskapene og største aksjonær vært ganske anspent.

Faroe Norge har hovedkontor i Stavanger, og sjefen de 80 ansatte i oljebyen, sier til Stavanger Aftenblad, at han tror de fleste vil ha forståelse for at Faroe vil beskytte sine interesser.

I august i år var det en strid om styreplasser i Faroe. DNO ønsket at sjefen for selskapet og styrelederen skulle få plass i styret, noe Faroe mente var uriktig, og ba

– Det er fordi DNO er en konkurrent, og det hadde vært helt feil for oss å ha en konkurrent sittende i vårt styre, sier Helge Hammer, som er daglig leder for Faroe Norge til Aftenbladet.

DNO trakk deretter forespørselen om en generalforsamling, men tonen mellom de to selskapene ble ganske hard en stund framover etter dette.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125