23948sdkhjf

Klart for verdens største landbaserte gjennomstrømmingsanlegg

Andfjord Salmon skal bygge det som kan bli verdens største gjennomstrømningsanlegg for oppdrett på land. Selskapet har fått konsesjon for oppdrett av 10.000 tonn laks på Andøy.

Det går fram av en pressemelding som er sendt ut fra selskapet.

Les også: Norge først i verden med helelektrisk oppdrettsanlegg for laks

Vannet til anlegget skal hentes fra 170 meters dyp i Andfjorden.

- Visjonen er å bygge et fremtidsrettet anlegg, som står for en bærekraftig utvikling av oppdrettsnæringen. Vårt viktigste fortrinn er det rene sjøvannet, som gjør oss i stand til å levere en høykvalitets laks som markedet etterspør, sier daglig leder Roy Bernt Pettersen i pressemldingen.

Ifølge pressemeldingen blir anlegget rømningssikkert, lusefritt og utsetter ikke livet i havet for forurensning eller forstyrrelser. Selskapet har gjennomført tester og brukt konsulenter og forskningsmiljøer for å dokumentere at anlegget har lave driftskostnader og minimalt energiforbruk.

Målet til selskapet har hele tiden vært å utvikle den mest optimale driften av et oppdrettsanlegg, som er bærekraftig og som reduserer energiforbruket til et minimum.

Les også: Hydro får bygge kraftverk

– De fleste blir overrasket over hvor lav energikostnad vi får per produsert kilo, heter det fra finansdirektør Helge Krøgenes i Andfjord Salmon i pressemeldingen.

Det er planer om å iverksette byggestart tidlig i 2019, og det skal stå ferdig i 2020. I første fase skal teknologien testes i ett basseng med ca. 1.000 tonn produksjon. Deretter skal det bygges totalt ti basseng-enheter som skal gi god plass med stabilt, oksygenrikt sjøvann for oppdrettsfisken.

– Selskapet har sikret seg ytterligere arealer for signifikant vekst utover de første 10.000 tonn, noe som kan gjøre at Andfjord Salmon blir verdens største gjennomstrømningsanlegg for organisk oppdrett av atlantisk laks, sier Krøgenes i Andfjord Salmon.

– Dette prosjektet virker veldig spennende og vi ser frem til å samarbeide om god fiskevelferd og fiskehelse gjennom planlegging og drift, sier veterinær Christine Thomassen avdelingsleder for Åkerblå avd. Vesterålen.

 

Kilde: Pressemelding fra Andjord Salmon

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Redaksjonen anbefaler

Send til en kollega

0.078