23948sdkhjf

Har trua på framtida igjen

Nært samarbeid med NAV har ført til at Oshaug Metall i Molde igjen kan se positivt på framtiden.

Oshaug Metall ble som mange andre rammet hardt av oljekrisen i 2014. Ifølge NRK Møre og Romsdal, måtte bedriften si opp 17 ansatte og økonomien viste røde tall. I tillegg ble ordrebøkene svært tynne.

Men med god hjelp av Sparebank 1SMN og NAV har metall-bedriften snudd den negative trenden.

- For nesten nøyaktig ett år siden ansatte vi vår første ansatte på fire år. Etter dette har vi ansatt 12 til, sier adm. dir. Stein Berg Oshaug til NRK. Han legger til at Oshaug Metall har doblet omsetningen fra 2017 til 2018, og ender i år på 65 millioner kroner i omsetning. Oshaug sier videre til statskanalen at de har hatt et nært samarbeid med NAV i hele perioden, noe som betød at det var enklere å få tak i kvalifisert arbeidskraft igjen når de gode tidene igjen meldte seg.

- Det vanskeligste for en arbeidsgiver er å måtte si opp ansatte. Det er desto mer fantastisk å kunne få de samme menneskene tilbake i jobb igjen. Jeg kjenner meg nå trygg på at vi har stabilisert oss i markedet, sier Oshaug til NRK.

ANSETTER FOLK: Oshaug Metall i Molde ansetter folk igjen etter oljenedturen. 

NAV-direktør i Møre og Romsdal, Stein Veland, sier at også de ser at ledigheten i fylket går nedover, og at bedriftene trenger folk igjen.

- Vi har jobbet mye tettere med bedriftene de siste årene. Det betyr at det lettere for bedriftene å ta kontakt med oss igjen når de trenger folk, og da kan vi tilby dem god arbeidskraft, sier Veland til NRK.

En kartlegging Sparebank1 SMN har gjort av 200 bedrifter i Møre og Romsdal, viser at pilene peker stabilt oppover igjen, melder NRK avslutningsvis.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.14