23948sdkhjf

Hydros første skritt mot total aluminiumssertifisering

Med ambisjon om å tilby 100 prosent sertifisert aluminium til markedet i 2019, er Hydro Hoogezand nå det første pressverket i verden som mottar sertifiseringen Performance Standard fra bransjeorganisasjonen Aluminium Stewardship Initiative (ASI).

ASI er den høyeste internasjonalt anerkjente standarden for robust praksis innenfor miljøvern, samfunnsansvar og selskapsledelse gjennom hele livssyklusen for produksjon, bruk og resirkulering av aluminium.

Hydro er nå i ferd med å sertifisere til sammen 15 verk. Ettersom Hoogezand i Nederland er det første pressverket i verden som oppnår denne sertifiseringen, tar Hydro med dette et viktig skritt mot å bli det første helintegrerte aluminiumselskapet som kan tilby aluminium som er sertifisert i alle ledd i verdikjeden.

 – Vi jobber alltid for å være ledende aktør i bransjen. Ettersom kundene våre må nå egne mål på bærekraft og møte etterspørselen fra mer klimabevisste sluttbrukere, tror vi markedet vil etterspørre mer av den mest ansvarlige aluminiumen, sier Hydros konsernsjef Svein Richard Brandtzæg.

Ambisjonen om å tilby 100 prosent sertifisert aluminium i 2019 er kjernen i Hydros strategi om å tilby de mest bærekraftige produktene og løsningene på markedet.

– Sett i sammenheng med karbonutslippene våre, som er blant de laveste i hele den globale aluminiumindustrien, vil prosessen med ASI-sertifiseringen føre til et enda større engasjement rundt bærekraft og ansvarlighet, hele veien fra utvinning av bauksitt til produksjon av avanserte aluminiumprodukter og -løsninger, sier Brandtzæg.

I 2017 lanserte Hydro to av de mest bærekraftige aluminiumlegeringene som er tilgjengelig på markedet – de sertifiserte lavkarbonproduktene 4.0 og 75R. Hydro 4.0 garanterer et maksimalt karbonutslipp på 4,0 kg CO2 per kilo aluminium gjennom hele livssyklusen, mens Hydro 75R inneholder en sporbar andel på minst 75 prosent brukt skrap.

Hydro kunngjorde også nylig at selskapet vil investere i økt produksjon av Hydro 75R ved anlegget i Azuqueca i Spania, og også utvide omsmeltekapasiteten ved aluminiumverket Slovalco i Slovakia, slik at det kan tjene som omsmelteverk for skrapmetall fra pressverkene i Sentral-Europa.

Kilde: Hydro

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094