23948sdkhjf

Ny AUV-ordre for Kongsberg Maritime

Havselskapet Ocean Infinity har bestilt ytterligere tre såkalte autonome ubåter fra Kongsberg Maritime.

Det betyr at Ocean Infinity til sammen vil ha 15 førerløse undervannsfartøy i porteføljen, hvorav seks er bestilt fra Kongsberg Maritime. Avtalen om de tre siste er nå klar, melder Kongsberg Maritime på sine hjemmesider. Det er snakk om tre HUGIN autonome ubåter (AUV).

AUV’ene er utstyrt med den siste generasjonen av Kongsberg Maritimes HISAS 1032 “synthetic aperture sonar”, som gjør at Ocean Infinity vil få bilder av svært høy oppløsning fra sin flåte av undervannsfartøy.

- Den nyeste ordren fra Ocean Infinity bekrefter at selskapet er en av Kongsberg Maritimes viktigste kunder. Vi er svært godt fornøyd med at vi kan fortsette å levere til Ocean Infinitys operasjoner. Mulighetene for vår avdenling som jobber med marine roboter fortsetter å vokse, og de komplekse ubåtoperasjonene på svært dypt vann som Ocean Infinity foretar, driver vår produktutvikling framover, sier Thomas Nygaard. Han er visedadminsterende direktør Kongsberg Marines robotavdeling.

 - Det er svært tilfredsstillende å få markedets positive responser på vår teknologi. HUGIN AUV er vårt hjerte i vår strategi, og denne ordren, som gjør at vår flåte nå teller 15 ubåter, reflekterer vår kundes sult på høy kvalitet, høy effektivitet og høy kostnadseffektivitet, sier Oliver Plunkett i Ocean Infinity Ltd. Selskapet, som har hovedkontor i England, driver primært med hydrografiske og geofysiske undersøkelsen på større havdyp.

Den første HUGIN AUV ble lansert så tidlig som i 1993, og teknologien i undervannsbåtene har siden blitt en slags standard for avansert undervannsrotobikk (AUV). HUGIN er, ifølge Kongsberg Maritime, spredd over hele verden i ulike operasjoner – både for vitenskapelige og forsvarsmessige formål.

 HISAS gir høyoppløselige bilder på havbunnen, i tillegg til å gi operatørene verdifull informasjon om bunnforhold og topografi på dypere vann verden over.

Kilde: Kongsberg Maritime

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079