23948sdkhjf

Sverdrup-kontrakt til «Kabel’n» i Drammen

Tidligere Norsk Kabel i Drammen har fått en kabelkontrakt verd 50 millioner kroner. Det er Aibel som har tildelt Prysmian Group Norge kontrakten for Johan Sverdrup P2-Prosessflattform.

Dette skriver Prysmian Group Norge på sine nettsider. Norsk Kabel i Drammen – også kjent som «Kabel’n» ble for en stund siden kjøpt opp av Prysmian Group, og opererer nå under dette navnet.

Kontrakten innebærer 601 tonn kabel produsert i 2019 og 2020. 425 tonn av kablene vil bli produsert på fabrikken i Drammen, mens de resterende 176 tonn er spesialkabler laget i samarbeid med, eller produsert i, Prysmian Groups fabrikk i Wuppertal.

Det er Aibel AS som har tidelt «Kabel’n» kabelkontrakt for Johan Sverdrup P2 - Prosessplattform.

Johan Sverdrup-feltet er lokalisert i Nordsjøen, ca. 160 km vest av Stavanger. Feltet har en utstrekning på ca. 200 km2, og vanndybden i området er 110-120 m.

På grunn av størrelsen på feltet vil Johan Sverdrup bygges ut i flere faser, der den første utbyggingsfasen (fase 1) omfatter et feltsenter bestående av 4 plattformer, 3 havbunnsinstallasjoner knyttet til feltsenteret, eksportrørledninger for olje og gass, samt anlegg for overføring av kraft fra land. Johan Sverdrup fase 2, omfatter økning av prosess kapasiteten på feltet med å bygge en ny prosess plattform (P2), oppkobling av produksjonsinnretninger på satellittområdene Avaldsnes, Kvitsøy og Geitungen samt kraft fra land til Utsira høyden.

- Dette løfter virkelig spiriten hos oss. Vi har hatt litt lite å gjøre en periode, og denne kontrakten er gull verd for oss, sier klubbleder i Fellesforbundet ved Prysmian Group Norge, Vegard Gebuhr, til Drammens Tidende (DT). Ifølge avisa ble kontrakten feiret med kake og stor jubel blant de ansatte. Norsk Kabel i Drammen skal også ha levert noen kabler til Johan Sverdrup fase 1, og de har nå også står tro på at man kan få muligheten til å få levere kabler til Johan Castberg.

 

Kilde: Prysmian Group

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.25