23948sdkhjf

Rolls-Royce Norge leverer til dansk verft

Danske Karstensens Skibsværft skal bygge og designe to nye fiskefartøy for trål- og notfiske til to islandske rederier. Rolls-Royce Commercial Marine har fått oppdraget med å levere en omfattende pakke med skipsutstyr til begge skipene.

De to fiskefartøyene på 88 meter vil bli utstyrt med fremdriftsmotorer, propulsjon, styremaskin, ror og vinsjer, samt tilhørende kontrollsystemer fra Rolls-Royce. Utstyret skal leveres fra tre av konsernets 10 lokasjoner i Norge: Bergen, Ulsteinvik, og Brattvåg. I tillegg inkluderer pakken leveranser fra virksomhetens fabrikk i Sverige.

Det ene skipet får navnet Vilhelm Þorsteinsson og skal leveres til rederiet Samherji, mens det andre får navnet Börkur og bygges for rederiet Sildarvinnslan. Rolls-Royce har jobbet med islandske fiskebåtredere i flere år med utvikling av avanserte skip.

– Vi ser absolutt fram til det videre samarbeidet, danske Karstensen har lange erfaring med å bygge denne typen tonnasje. De to trålerne får topp moderne og energieffektive systemer utviklet for trålfiske i tøffe omgivelser, sier systemdirektør Asbjørn Skaro, Rolls-Royce Commercial Marine.

Vilhelm Þorsteinsson er planlagt levert fra verftet i juni 2020, mens levering av Börkur er planlagt til desember samme år. Utstyrslisten fra Rolls-Royce som er spesifisert til de to identiske skipene omfatter:

  • 2 dieselmotorer av typen Bergen B33:45 med seks sylindre
  • 1 Promas propulsjonsløsning med integrert ror og propell og tilhørende gir
  • 1 styremaskin
  • 3 Tunnel Thrustere
  • 1 Helicon X3 kontrollsystem
  • Lavtrykksvinsjer og kontrollsystem. Totalt skal det leveres 17 vinsjer per båt, tilpasset fiske med trål og ringnot.

Kilde: Pressemelding fra Rolls-Royce

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094